torsdag 17. september 2009

Endelig i Sudan!

Vi har tilbrakt tre dager i Khartoum, Sudans hovedstad. Den første dagen var vi på hovedkontoret til Sudanese Red Crescent Society (SRCS). Vi fikk en innføring om hva SRCS gjør og står for, i tillegg til at vi møtte representanter fra både Sveits, Tyskland og Østerrike Røde Kors. På kvelden ble vi tatt hånd om av hotellpersonalet, som viste oss hvor det gikk an å få mat etter solnedgang. Før kl.19 nå i Ramadan er det så å si umulig å få tak i.

Mandag deltok vi i et møte der omleggingen av frivilligstrukturen i SRCS ble lagt fram. Det virker som et spennende prosjekt, og det er ikke umulig at jeg og Ingvild kommer til å jobbe mer med dette i de kommende ni månedene.

Resten av tiden vår tilbrakte vi med Emergency Response Unit (ERU). Taha, som var ungdomsdelegat i Bergen i fjor, tok svært godt vare på oss. Mandag var vi ute i felten og ble invitert til å bryte fasten med ERU. Tirsdag var vi på en liten sightseeingrunde i Khartoum og brøt fasten med Tahas familie. Etter kun tre dager var det vemodig å ta farvel med hovedstaden – men det er mulig vi er tilbake allerede om en måned. Da er vi nemlig invitert i bryllup!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar